Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 

Ei Electronics: oplossingen voor brand- en koolmonoxidedetectie.

Mensen op een betrouwbare manier beschermen tegen brand- en koolmonoxidegevaar, dat is ons doel. Als het om veiligheid gaat, dan doen wij namelijk geen concessies. Zo worden alle melders van Ei Electronics minimaal 3 x individueel getest in de eigen fabriek in Ierland. De kwaliteit ligt dan ook ver boven de wettelijke norm.
Maar een kwalitatief product alleen is niet voldoende. Ook de installatie en het onderhoud zijn van belang om echte brandveiligheid te realiseren.
Vanuit deze visie helpen wij woningcorporaties en installateurs om dit te realiseren. Hoe wij dat doen? Door vanaf het beleid tot aan de installatie en het onderhoud mee te denken en samen met jou de beste oplossing voor de betreffende situatie te kiezen.

Twee soorten rookmelders

Rookmelders redden levens, mits juist toegepast

In Nederland is het verplicht om in nieuwbouwwoningen 230 volt gevoede rookmelders te installeren. Dan kan je kiezen tussen een melder met een alkaline back-up batterij (serie Ei146) of  een melder met een 10-jaars lithium back-up batterij (serie Ei3016).
Een rookmelder die beschikt over een 10-jaars lithium batterij biedt de meeste zekerheid. De batterij hoeft immers gedurende de levensduur van de melder niet vervangen te worden. Bijkomend voordeel is dat bewoners ’s nachts niet wakker schrikken van een piepende rookmelder omdat de alkalinebatterij leeg is.

Wijziging wetgeving rookmelders

Rookmelders verplicht

Op dit moment is het niet verplicht om in bestaande bouw rookmelders op te hangen. Als je bedenkt dat in slechts 20% van de fatale woningbranden een werkende rookmelder aanwezig was, dan is dit erg zorgwekkend.  Gelukkig is er nu een wetsvoorstel gedaan om dit vanaf 2022 te verplichten.
Met alleen het plaatsen van een willekeurig rookmelder ben je er echter nog niet. Hoewel bovengenoemd voorstel de brandveiligheid zeker zal verbeteren, zijn er ook een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden.

Koolmonoxide: een sluipmoordenaar

Wat zijn de gevaren en hoe voorkom je ze?

Jaarlijks overlijden er zo’n 10 mensen aan een koolmonoxidevergiftiging en raken honderden mensen bewusteloos of gewond door -langdurige- blootstelling aan dit verraderlijke gas. Een groot algemeen misverstand is dat het alleen vrijkomt bij verouderde apparatuur. Niets is minder het geval. Ook bij een technisch defect of een verkeerde aansluiting kan koolmonoxide vrijkomen.  Wist je dat bij 80% van de alarmeringen de CV-ketel niet eens de bron is?

Draadloos (RF)

Gekoppelde melders verhogen de veiligheid

Wil je er zeker van zijn dat je bij brand de rookmelder op tijd hoort dan is het koppelen van de melders de beste oplossing. Dan gaat de melder niet alleen bij de brandhaard af, maar bij alle op dat moment aanwezige melders in huis. Dat is wel zo’n fijn idee. Helemaal als je kinderen op zolder liggen te slapen of als je in een appartementencomplex woont en er bij de buren brand is uitgebroken.
Niet alleen rookmelders kan je onderling koppelen, maar ook je hitte- en koolmonoxidemelder kan je met elkaar koppelen.