All-electric voorkomt 2 keer investeren
09/09/2022
Jouw klant wil zijn gasketel vervangen door een duurzamere oplossing. Wat adviseer je dan: hybride of all-electric? Dit hangt af van de ideeën en het budget van de klant. Leg altijd uit dat een goedkopere investering nu op termijn onvoordelig kan uitpakken. Uiteindelijk moet iedereen van het van het gas af. Maak samen de rekensom. Wellicht is een all-electric toch een betere stap om te maken. Dat is wel een eenmalige grote uitgave, maar zo voorkom je een dubbele investering.
Volledig gasloos
De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door af te stappen van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat jouw klanten tussen 2030 en 2050 van het aardgas af moeten. Momenteel worden hybride warmtepompen door de overheid gestimuleerd. Het is een goede tussenstap, maar er komt een moment dat jouw klant helemaal over moet naar gasloos.
Grote eenmalige investering
Betekent dit dat jij jouw klanten koste wat het kost een hybride warmtepomp uit het hoofd moet praten? Nee, dat hoeft niet. Blijf wel altijd kritisch kijken of je niet meteen een all-electric warmtepomp kan plaatsen. Jouw klant blijft anders onnodig gas verbruiken en moet mogelijk dubbel investeren.
Totaalconcept
Wanneer je gaat verduurzamen bij een klant is het handig om te onderzoeken of een totaalconcept de uitkomst biedt. Op deze manier installeer je direct meerdere duurzame oplossingen zoals: een warmtepomp, een warmwatersysteem en een wtw-unit. Je stelt een pakket samen met alle gewenste oplossingen voor je klant.
Voldoen aan BENG
Ook met alleen elektrisch verwarmen kan je voldoen aan BENG. De BENG-rekenmethodiek is nog wat onbekend bij de installateur, maar het is mogelijk om een berekening op te stellen die uiteindelijk aan alle eisen voldoet. Daarnaast kan je verschillende duurzame systemen combineren. Wil je meer advies over hoe je kan voldoen aan BENG? Of wil je gewoon meer weten? Onze afdeling Techniek staat voor je klaar.
Lees meer hierover in de volgende Koppeling
Nog geen abonnee? Meld je aan.