Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Reflex Storatherm Heat Mini V & Mini H: innovatieve warmtepomp-buffervaten

01/09/2024

In een tijd waarin (hybride) warmtepompinstallaties de norm zijn geworden in de sector, biedt Reflex een product dat hier naadloos op aansluit: de Reflex Storatherm Heat Mini V en Mini H. 

Efficiënt, duurzaam en flexibel
De Storatherm Heat Mini V en Mini H warmtepomp-buffervaten zijn ontworpen voor een optimale warmte- en koudeopslag met minimale energieverliezen. Dit blijkt ook uit de ERP isolatieklasse B. Deze classificatie benadrukt de uitstekende isolatiecapaciteiten van de buffervaten, wat bijdraagt aan een verhoogde efficiëntie van het gehele systeem. 

Bovendien zijn de vaten vervaardigd uit hoogwaardige materialen, wat niet alleen zorgt voor een verbeterde werking van de klimaatinstallatie, maar ook de levensduur van de gekoppelde warmtepomp aanzienlijk verlengt.

De Storatherm Heat Mini V en Mini H vaten zijn verkrijgbaar in volumes van 25 tot 200 liter. Dit zorgt ervoor dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in zowel serie- als parallel-configuraties van installaties. Dit maakt de vaten een flexibele keuze voor allerlei verschillende toepassingen, ongeacht de schaal of complexiteit.

Henco innoveert met de Pro-Fit telescopische fitting

23/08/2024

Onlangs heeft Henco een nieuwe innovatie op de markt gebracht: de revolutionaire Pro-Fit telescopische fitting. Deze fitting is ontworpen voor buisdiameters van 16 en 20 mm en maakt het mogelijk om twee meerlagenbuizen van gelijke diameter handmatig met elkaar te verbinden. Dit kan zelfs zonder dat de afstand tussen de buizen exact gemeten moet worden. Met als resultaat: een snellere en flexibelere installatie.

De Pro-Fit telescoopfitting is ontwikkeld vanuit een specifieke marktvraag vanuit prefab en modulaire bouwers. In deze sectoren legt men de nadruk op energie-efficiëntie via vloerverwarmingssystemen, die zijn ingebouwd in de vloerplaten van verschillende wooneenheden. De telescoopfitting is een flexibele oplossing om zowel de vloerverwarmingsbuizen als de koud- en warmwaterleidingen op de bouwlocatie eenvoudig met elkaar te verbinden.

Jouw klant: Kan je koelen met een wtw?

12/08/2024

Jouw klant heeft ergens gelezen dat je kan koelen met een wtw. Dus hij komt bij jou met de vraag of dit mogelijk is. Wat antwoord je dan? Ja en nee. Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer?

Koelen met een wtw-unit:
Met een wtw koel je passief, niet actief.

Wtw in de winter:
Koude buitenlucht wordt opgewarmd.
> Warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt overgedragen aan de koude buitenlucht in de warmtewisselaar.

Wtw in de zomer:
Koelere binnenlucht koelt warmere buitenlucht af voordat het binnenkomt.
> De wtw koelt niet actief zoals een airco.
> ’s Nachts koelen door koudere buitenlucht als de bypass is geactiveerd.

Advies voor jouw klant: investeer nu in duurzame oplossingen

06/05/2022

De energieprijzen schieten de lucht in en elke jaarafrekening is weer een verrassend moment voor je klant. Wat kan jij jouw klanten adviseren om hoge energierekeningen te voorkomen? Het is nu een goed moment om te investeren in duurzamere oplossingen! De leveringstarieven van gas en elektriciteit stijgen hard, dus zonnepanelen, een warmtepomp, een boiler of extra isolatie kan de energierekening verlagen en de terugverdientijd van deze installaties is hierdoor een stuk korter.

Roompot en Landal Greenparks hebben het slim bekeken: 10% gasbesparing

12/07/2024

Een slimme aansturing van verwarmingssystemen die het zo goed regelt, dat vakantieparken Roompot en Landal Greenparks na een succesvolle pilot kunnen zeggen dat ze minimaal 10% kostenbesparing op gas realiseren en een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot op de parken teweegbrengen. Hoe ze dit realiseren, lees je in dit praktijkverhaal.

Na een intensieve voorbereiding met Insmart en Wasco kwamen de vakantieparken tot een betaalbare oplossing die zich snel terug zou verdienen. Door de Insmart module voor beheer op afstand te verbinden met een slimme kamerthermostaat én het boekingsysteem komt er een zuinige aansturing van iedere ketel in het vakantiepark tot stand, met behoud van comfort voor de gasten. 

Nu 450 Wp zonnepanelen in het assortiment

09/07/2024

Nu bij Wasco: DMEGC 450 Wp volledig zwarte zonnepanelen! Deze hoogwaardige panelen hebben een nóg hogere opbrengst, waardoor er langdurig flink kan worden bespaard op de energierekening. Met de komst van de 450 Wp zonnepanelen zullen de 440 Wp panelen uit het assortiment verdwijnen. Deze panelen zijn nog leverbaar zolang de voorraad strekt.

Flamco VacuStream, de eerste compacte vacuüm-ontgasser voor kleinere lt-systemen

03/07/2024

Lagetemperatuurverwarming (lt) is populairder dan ooit. Maar opgelost(e) lucht of gas kunnen het rendement, het comfort en de levensduur ervan bedreigen. Conventionele luchtafscheiders werken bij lt minder goed. En voor kleinere lt-systemen zijn vacuüm-ontgassers vaak te groot en te duur. Hoe voorkom je die problemen dan? Met de VacuStream van Flamco.

Voorkom rendementsverlies
Steeds meer woningen worden verduurzaamd met lt-radiatoren en/of vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp of hr-ketel. Maar het rendement van deze duurzame investeringen gaat deels verloren wanneer lucht/gas in het systeem een optimale werking belemmert.

Vermijd verstopping en slijtage
Door corrosie en biofilm als gevolg van aanwezige zuurstof verstoppen de leidingen, slijt de installatie sneller en treedt comfortverlies op. Het opwarmen duurt langer, er ontstaan koudezones en het systeem kan zelfs helemaal uitvallen. Doorspoelen was tot nu toe de enige (tijdelijke) remedie, maar voorkomen is beter, goedkoper en duurzamer dan genezen. 

Bosch Condens 7000 WP - de meest compacte cascade

01/07/2024

Een krachtpatser in het grote vermogensbereik: de Bosch Condens 7000 WP. Achter het compacte formaat van de gaswandketel gaat een vermogen van 50 tot maar liefst 150 kW schuil. Met deze cascadesets kan je een vermogen van wel 600 kW op een vierkante meter realiseren: het meest compacte systeem op de markt. Voor de grotere vermogensvraag kan je tot 6 toestellen in cascade aansluiten met tot maar liefst 900 kW vermogen.

Duurzame oplossingen voor jouw klant

09/08/2021

Wij hebben berekend wat de verduurzaming van een bestaande woning kost aan de hand van 3 meest voorkomende situaties.  

1.    Energieverbruik (investering)
2.    Energieopbrengst (besparing)  
3.    Financiële energie (subsidie)

Rob van Houten (Technisch adviseur gespecialiseerd in duurzame oplossingen) geeft hieronder in hoofdlijnen duurzame oplossingen aan en de mogelijke terugverdientijd. Deze berekeningen zijn voor iedereen toepasbaar. 

Vind jij die zoneregelingen vaak ook zo’n moeilijk gedoe?

01/06/2024

Door lastige wetgeving, de energietransitie én de toenemende behoefte aan comfort, neemt de vraag naar zoneregelingen toe. Consumenten willen namelijk optimaal gebruik maken van hun woning, ze werken steeds vaker thuis en/of ze willen energie besparen. Voor jou als installateur komt er dan vaak een uitdaging om de hoek kijken. Want wat jouw klant vaak niet weet, is dat het installeren van een zoneregeling in de praktijk nog wel eens lastig kan zijn.

Denk bijvoorbeeld aan ruimtegebrek bij de installatie, waardoor je met een paar draadjes zit te prutsen in een hoekje. Of het werken met allerlei verschillende bestaande regelingen en telkens weer andere besturings-applicaties. En wat te denken van het ontbreken van technische tekeningen bij de vervanging van een bestaand systeem. Allemaal zaken waar je als installateur niet op zit te wachten. Het kost namelijk veel tijd, iets wat installateurs doorgaans niet hebben. 

De oplossing? 
De Honeywell Home HCC100 Multizone comfortregelaar voor vloerverwarming en -koeling.

Bouw snel en eenvoudig een evohome-systeem met de evohome System Builder

27/05/2024

Met de evohome System Builder van Resideo kun jij als installateur gemakkelijk en snel bepalen welk systeem en welke onderdelen je nodig hebt. Dit maakt het selecteren van een Honeywell Home evohome zoneregeling eenvoudiger.

Hoewel elk gebouw anders is, is evohome een universele regeling die bijna overal toepasbaar is. De evohome System Builder van Resideo is een nieuwe, overzichtelijke tool die vakmensen in een paar stappen helpt om de beste configuratie te kiezen:

1. Kies de opwekking – ketel, warmtepomp, warmtelevering.
2. Bepaal het aantal ruimtes en het afgiftesysteem – vloerverwarming, radiatoren, zonekleppen.
3. Selecteer de producten – met behulp van afbeeldingen voor een optimale comfortregeling.

Gedetailleerde materiaallijst

In de evohome System Builder vind je ook de nieuwste producten, zoals de HCC100 en de DT4. Het resultaat is een document met een exacte opsomming van de benodigde producten voor het gekozen systeem, inclusief een gedetailleerde materiaallijst. Dus, ongeacht de opwekker of het afgiftesysteem dat je hebt, de selectietool helpt je bij het keuzeproces.

Alle technieken zijn opgenomen in de evohome System Builder, van aan/uit of OpenTherm ketels tot warmtepompen, stadsverwarming en vloerverwarming. Het is simpelweg een kwestie van selecteren en dan installeren!

Bekijk hier alle evohome artikelen bij Wasco
 

Standaardisatie voor vloerverwarmingsregelingen met Danfoss Icon2™

29/04/2024

Werkprocessen standaardiseren is een enorm krachtige manier om sneller te werken en minder fouten te maken. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom veel professionals in de afgelopen jaren al kozen voor Danfoss Icon™ vloerverwarmingsregeling. 

Nu biedt Danfoss met Icon2™ nog meer gemak voor jou als installateur. Dus wil je de installatie van vloerverwarmingsregelingen nog sneller en foutloos doen? Lees snel verder. 

3 eigenschappen die Icon2™ nog makkelijker maken dan zijn voorganger
Laten we beginnen met de montage. De insteekklemmen op de Icon2™ hoofdregelaar maken het elektrisch aansluiten een stuk eenvoudiger. 
Ook de inbedrijfstelling gaat sneller met de Icon2™ inbedrijfsstellingsapp. Je kunt zelfs instellingen kopiëren en plakken naar een andere woning. Makkelijk als je regelmatig dezelfde situatie tegenkomt. 
Als laatste is ook gekozen voor een all-in-one hoofdregelaar. Zonder tussenkomst van modules kun je ieder project bedraad of draadloos uitvoeren. En ook de keuze voor 24V of 230V motoruitgangen is mogelijk. 

Beheer op afstand: de trend voor snelle service

22/04/2024

Voor steeds meer installatie- en servicebedrijven wordt het interessant om verwarmingsinstallaties op afstand te monitoren. In de huidige markt, waar personeelstekorten en responssnelheid een grote rol spelen, worden de voordelen duidelijk: grotere efficiëntie en mogelijkheden om klanten sneller te hulp te schieten. Verschillende fabrikanten bieden online tools die installateurs kunnen gebruiken om installaties van desbetreffende merken op afstand te beheren. Het omarmen van deze technologieën, geeft vooruitstrevende installateurs en servicemonteurs een concurrentievoordeel. We lichten een voorbeeld van zo’n mooi platform toe in dit artikel: HomeCom Pro van Nefit Bosch.

Watts FLOWBOX - De kant-en-klare hydraulische pompgroep

24/04/2024

De Watts Flowbox is de kant-en-klare hydraulische pompgroep voor cv- of koelingsinstallaties met meerdere kringen Deze pompgroep kan bijvoorbeeld worden toegepast om opgewarmd water vanuit een buffervat te transporteren naar de radiatoren of richting de vloerverwarming. Ook voor toepassingen in combinatie met en warmtepomp is de Watts Flowbox uitermate geschikt.

Samenstelling
De Flowbox pompgroepen vormen een volledig installatie-klaar geheel. De producten zijn voorzien van een hoogwaardige thermische isolatiebox en bevatten alle noodzakelijke componenten zoals; een hoogrendementspomp, afsluit- en mengventielen, thermometers, keerkleppen, koppelingen en verbindingen.

Gebruiksgemak
Bij de Flowbox is eenvoudige installatie verzekerd dankzij de voorgemonteerde en voorbedrade componenten. Alle aansluitingen zijn daarbij voorzien van vlakke afdichtingen en de vertrek- en retourleiding kunnen simpelweg omgewisseld worden.

Ongemengd en gemengd
Voor klassieke installaties waarbij geen aanpassing van de aanvoertemperatuur nodig is (bijv. bij radiatoren), is er de standaard ongemengde pompgroep type Flowbox HK. Voor installaties met een variabele temperatuurregeling en lage temperaturen (bijv. i.c.m. vloerverwarming), kan de gemengde pompgroep type Flowbox HKM worden gebruikt. De vereiste aanvoertemperatuur wordt in de gemengde pompgroep geregeld met behulp van een 3-weg mengkraan met 3-punts servomotor.

Brandwerende systemen van Walraven Pacifyre®

12/03/2024

Passieve brandbescherming vormt een integraal onderdeel van bouwkundige brandpreventie. Deze vorm van preventie voorkomt dat een brand zich in en rond het gebouw kan verspreiden. Het geeft gebruikers van een pand tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten, terwijl ook de schade aan het pand en het milieu zo veel mogelijk wordt beperkt.

Het is daarom van groot belang dat brandbescherming op een juiste manier én met de juiste materialen wordt aangebracht. Opvallend genoeg blijkt in de praktijk vaak dat bijvoorbeeld de afgedichte doorvoeringen niet aan de vereiste brandveiligheidsnormen voldoen. Hierdoor moet aangebrachte brandbescherming later alsnog vervangen worden.

Walraven biedt met Pacifyre® een uitgebreid assortiment afdichtingsproducten, die ervoor zorgen dat brand zich niet verder kan uitbreiden. Walraven heeft brandwerende technieken aan de bestaande productlijn toegevoegd en kan zo een compleet brandwerend systeem aanbieden. De Pacifyre® producten zijn getest in zowel de eigen Walraven testfaciliteit, als bij een geaccrediteerde faciliteit en alle producten hebben een CE-markering.