Over Wasco
Zoek
Zoek
Sluit
Je probeert onze website te bekijken via een browser die wij helaas niet meer ondersteunen per 1 februari 2021. Hierdoor werkt de website voor jou mogelijk niet optimaal. Wij willen natuurlijk dat je op de beste en veiligste manier onze website kunt bezoeken. Daarom adviseren wij je om een andere browser te installeren. Wil je weten hoe je dat kunt doen? Lees hier dan meer.
U bent hier: 
  1. Home
  2. Nieuws

Hoe je perfect maatwerk levert bij ieder vloerverwarmingsproject

28/10/2024

Maatwerk is bij een vloerverwarmingsproject essentieel. Voor een optimaal binnenklimaat moet elk project zorgvuldig worden uitgedacht. De juiste keuzes bij ontwerp en materiaal bepalen de efficiëntie en duurzaamheid van de installatie. Bij ROBOT Vloerverwarming, een specialist op het gebied van vloerverwarmingssystemen, kennen ze de route naar een succesvolle uitvoering maar al te goed. De belangrijkste stappen in het proces zijn de voorbereiding, het legplan, de selectie van de juiste materialen en het consumentendossier.

Zijn hybride systemen de beste route voor een duurzaam Nederland?

04/10/2024

De verduurzaming van de gebouwde omgeving staat onder grote druk, en de vraag naar efficiënte en toekomstbestendige verwarmingsoplossingen groeit snel. Rick Bruins, National Key Account Director bij Remeha, deelt in dit artikel zijn visie op de toekomst van verwarmingstechnologie in Nederland. Hij legt uit waarom Remeha gelooft dat hybride systemen – de combinatie van een gasketel en een warmtepomp – de sleutel zijn tot het behalen van de duurzaamheidsdoelen in Nederland. Hoe kunnen installateurs hierop inspelen en welke kansen biedt deze technologie voor zowel bestaande als nieuwe woningen?

Hansgrohe kiest voor kleur

26/10/2020

Kies voor kleur met Hansgrohe

Kranen en douches met een persoonlijk tintje

Geef je badkamer karakter met de gekleurde kranen en douches van Hansgrohe. Van mat zwart tot glanzend goud; ieder product geeft de wastafel, het bad of de douche een persoonlijke uitstraling. Naast chroom zijn er nu ook vijf verschillende metallic en matte kleuren verkrijgbaar.

Nu uit voorraad leverbaar bij Hansgrohe! 

De matte kleuren wit en mat zwart kunnen zowel stoer als sereen ogen. In combinatie met een wastafel in een donker oppervlak of met gekleurde accessoires in de ruimte komen deze kleuren helemaal tot hun recht. De kranen en douches in matte kleuren zijn minimalistisch maar elegant en maken je moderne badkamer helemaal af.

Drinkwaterbesparing wordt noodzaak: helpen met eenvoudige oplossingen

02/09/2024

In het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing* dat in april 2024 werd gepresenteerd, kun je lezen wat de oorzaken zijn van drinkwaterschaarste en welke stappen er worden genomen in de zin van maatregelen en onderzoek naar oplossingen. Een noodkreet dat oproept tot samenwerking van alle betrokkenen in de keten.  

Een aspect dat een belangrijke rol speelt als het gaat om het drinkwaterverbruik is de leefstijl van mensen. Drinkwaterbesparing is noodzakelijk en urgent, omdat van de  2,5% van het zoetwater op aarde slechts een klein deel direct toegankelijk is voor menselijke consumptie. Onder andere door de toenemende bevolking en dus woningen wordt voldoende schoon drinkwater voor iedereen urgent, ook als het gaat om een eerlijke verdeling.

Jouw klant: Kan je koelen met een wtw?

12/08/2024

Jouw klant heeft ergens gelezen dat je kan koelen met een wtw. Dus hij komt bij jou met de vraag of dit mogelijk is. Wat antwoord je dan? Ja en nee. Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Wat zijn de functies van een wtw in de winter en zomer?

Koelen met een wtw-unit:
Met een wtw koel je passief, niet actief.

Wtw in de winter:
Koude buitenlucht wordt opgewarmd.
> Warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt overgedragen aan de koude buitenlucht in de warmtewisselaar.

Wtw in de zomer:
Koelere binnenlucht koelt warmere buitenlucht af voordat het binnenkomt.
> De wtw koelt niet actief zoals een airco.
> ’s Nachts koelen door koudere buitenlucht als de bypass is geactiveerd.

Drinkwaterkwaliteit en drinkwaterveiligheid: het verschil en het belang

23/08/2024

De volksgezondheid en het milieu vallen of staan bij de drinkwaterkwaliteit en de drinkwaterveiligheid in ons land. Water kan een bron zijn voor ziekten en een vervoersmiddel voor giftige stoffen. Daarom is het van groot belang dat ons drinkwater nauw in de gaten wordt gehouden. We hebben schoon water nodig om ons lichaam gehydrateerd te houden, om ons voedsel te wassen en om onszelf te reinigen. Wanneer het niet schoon is, kunnen we doodziek of chronisch ziek worden. Twee maatstaven om ons te beschermen tegen vervuild, ongezond water zijn drinkwaterkwaliteit en drinkwaterveiligheid. Wat is nu het verschil?

Ontlucht jouw klant de radiator?

06/12/2021

Als installateur denk je er natuurlijk geregeld aan, maar jouw klanten willen het vast nog weleens vergeten: Het ontluchten van de radiator. Krijg je vragen over ruisgeluiden of geborrel in radiatoren? Dan zitten er luchtbellen in de cv-installatie. Wat adviseer je jouw klant? Natuurlijk… ontluchten!

Advies voor jouw klant: investeer nu in duurzame oplossingen

06/05/2022

De energieprijzen schieten de lucht in en elke jaarafrekening is weer een verrassend moment voor je klant. Wat kan jij jouw klanten adviseren om hoge energierekeningen te voorkomen? Het is nu een goed moment om te investeren in duurzamere oplossingen! De leveringstarieven van gas en elektriciteit stijgen hard, dus zonnepanelen, een warmtepomp, een boiler of extra isolatie kan de energierekening verlagen en de terugverdientijd van deze installaties is hierdoor een stuk korter.

Adviseer jouw klant regelmatig zijn ventilatiesysteem te reinigen

09/03/2023

Er wordt niet vaak bij stilgestaan, maar een ventilatiesysteem heeft ook onderhoud nodig. Het schoonmaken van de ventilatorunit zelf en de kanalen zal jijzelf voor jouw klant uitvoeren. Maar zij kunnen al veel zelf doen.

Wij hebben de stappen hieronder uiteengezet:

Reinig de mechanische ventilatiebox

* Open de mechanische ventilatiebox
   - Haal de stekker van de ventilatiebox uit het stopcontact
   - Wacht even met openen, want de ventilator draait nog na
   - Open de deksel van de ventilatiebox

* Maak de ventilatiebox schoon
   - Loszittend vuil verwijder je met de stofzuiger
   - Met een platte schroevendraaier of smal paletmes verwijder je heel voorzichtig het vastzittende vuil
   - Met een vochtige doek maak je de rest schoon
   - De ventilatorbladen zelf borstel je met een zachte borstel schoon

* Sluit de ventilatiebox
   - Sluit de box
   - Steek de stekker weer in het stopcontact. De ventilator gaat weer draaien

Let op:
Ga voorzichtig te werk, de ventilator is in de fabriek gebalanceerd, de kleinste beschadiging kan ervoor zorgen dat de ventilator meer geluid produceert. Voorkom vuil in de lager, dit zorgt voor lawaai, slijtage en een verminderde capaciteit.

Reinig de ventielen

De ventilatieventielen in het plafond of muren zijn makkelijk zelf te reinigen.

* Haal de ventielen uit de behuizing
* Zet een markeerstreepje, zodat je de ventielen op dezelfde plek kan terugplaatsen
* Maak de ventielen schoon
* Met een stofzuiger kan je het eerste stuk van het kanaal schoonmaken.
* Plaats de ventielen terug

Reinig de ventilatieroosters boven de ramen

* Als het mogelijk is, haal dan de kap van het rooster
* Maak de binnenkant van het ventilatierooster schoon met de stofzuiger
* Het rooster zelf neem je af met een vochtige doek
* Maak de kap schoon en klik of draai deze weer vast

Reinig en vervang de filters
(bij WTW-systemen)
Balansventilatiesystemen met WTW (warmteterugwinning) hebben filters. Deze kan je maandelijks reinigen met de stofzuiger. Minimaal eens per jaar vervangen, maar laat dit ook afhangen van hoe vuil het is. Is het eerder vuil, dan moet je ze dan al schoonmaken/vervangen. 

NB: Adviseer jouw klant om jaarlijks onderhoud aan hun WTW-toestel uit te laten voeren. 

Reinig de kanalen
Daar waar je bij een ventiel in het kanaal kan kijken, kan je makkelijk reinigen met een stofzuiger. Om een gezond binnenklimaat te houden laat je eens per 4 - 8 jaar het hele kanalensysteem door een gespecialiseerd bedrijf reinigen. Laat dit ook afhangen van de vervuiling, schijn eens met een zaklamp het kanaal in om te kijken hoe vervuild het is.

Heeft jouw klant stadsverwarming? Bekijk een mogelijk alternatief!

13/05/2022

NOS publiceerde vandaag het artikel: ‘Huishoudens met stadsverwarming nog jaar vast aan hoge gasprijs.’ De tarieven voor stadverwarming blijven nog een jaar gekoppeld aan de hoge gasprijzen. Mensen zijn dus van het gas af, maar betalen nog steeds een prijs die bijna gelijk is aan de gasprijzen. Hoe zit dat met jouw klanten? Heb je al vragen gehad over een alternatief voor stadsverwarming? Bekijk samen met jouw klant de mogelijke alternatieven, zij hebben vast nog niet nagedacht over warmtepompen, elektrisch verwarmen of airconditioners.

CO-vrij keurmerk: niet vrijblijvend, toch onbekend bij consument

29/05/2024
Sinds de invoering van de Gasketelwet in april 2023, zijn de regels rondom het werken met gasverbrandingsinstallaties aanzienlijk verscherpt. Voldoen aan de juiste eisen voor CO-certificering levert je het keurmerk CO-vrij op, evenals een vermelding in het register voor gasverbrandingsinstallaties. Dit keurmerk is essentieel, omdat jouw klant op zijn of haar beurt de verplichting heeft om te controleren of je gecertificeerd bent. Echter, weet jouw (potentiële) klant dit wel?

Welke invloed hebben installateurs op overbelasting van het elektriciteitsnet?

10/04/2024
Nu steeds meer apparatuur en voertuigen vanuit het duurzaamheidsaspect werken op elektriciteit, komt er steeds meer druk op het elektriciteitsnet door pieken in zowel de afname (verbruik) als het aanbod (teruglevering) van elektriciteit. In andere woorden: netcongestie. Op netwerkniveau vraagt dit grootschalige aanpassingen om de doelstellingen van de energietransitie te kunnen halen. Op kleine schaal kunnen installateurs van grote toegevoegde waarde zijn. Hieronder schetsen we mogelijke adviezen richting de consument en ontwikkelingen om rekening mee te houden.